Чому не варто прикидатися соціальним в реальному житті

Я маю погану звичку прикидатися соціальним. В реальному житті я стараються посміхатися, розмовляти, вдавати із себе соціальну людину, підтримувати різні ініціативи, погоджуватися на розваги. Перш за все мова йде про знайомство з новими людьми.

Напочатку мені навіть подобається вводити людей в оману. Мені подобається бачити, що мені вірять. Приємно усвідомлювати, що в мене виходить прикидатися тим, ким я не є. Я прораховую все - всі свої слова, міміку, положення рук, погляд. Не забуваю жмурити очі під час сміху.

Але через тиждень це по трошки стає тягарем. А приблизно через 2 тижні я повністю втрачаю сили продовжувати цю виставу. Я повертаюся до свого справжнього стану. Я буквально втомлююся бути псевдо нормальною соціальною людиною. Адже для цього треба прикладати зусилля.

Люди помічають, що я змінився. Я стаю холодним, аморфним, незацікавленний ні в чому. Люди думають, що в мене плохий настрій, або щось сталося, або, що я на них образився. А я просто став самим собою.

Саме тому не варто прикидатися соціальним, якщо контакт з людиною буде довше тижня. Краще одразу бути собою. Все одно з часом тебе побачать справжнім. Але на короткострокові контакти це робити можна. Як мінімум для того, щоб не лякати людей і не звертати на себе зайву увагу.

З цієї причини я не хотів би бути публічною персоною (актор, політик, блогер). Я просто не зможу підтримувати образ довше тижня.

Проте, на мою думку, більшість людей не прикидаються соціальними. Вони такими дійсно є. Деяких я вже спостерігаю багато років. Так довго прикидатися неможливо.

Знайомо? Став вподобайку.

3 Вподобання

Дуже подобається думка автора. На своїй шкурі прожив те саме і більш нікому не раджу те робити. Завжди бути собою, в першу чергу перед самим собою. Тоді і люди навколо будуть ті що треба)

3 Вподобання