Як ремонтувати клавіатуру, якщо не працюють багато клавіш

Цей спосіб придумав не я, але я його перевірив. Загалом цей спосіб мені порадив VolvaDOS. Респект пацану.

Проблема

В клавіатурі припинили працювати групи клавіш. Наприклад, не працювали ліві ctrl, shift, capslock, tab та ще деякі. Тобто це не просто рандомні клавіші, а саме сусідні клавіші, і їх багато. Якщо у вас така сама проблема, тоді рішення є.

Пояснення

Якщо розібрати клавіатуру, тоді ми побачимо такі пластикові пластини з дорожками:
image

Іноді в цих дорожках відбувається розрив. Цей розрив не видно візуально, але струм вже не може проходити по такій дорожці.

Іноді розрив відбувається аж на кінчиках дорожек:
image

Рішення

Щоб відремонтувати таку клавіатуру, нам знадобиться мультиметр, звичайний скотч і тоненький провід.

Провід повинен бути еластичним і тоншим за саму дорожку. Можна витягти одну волосинку з будь-якого мідного провода, типу такого:

Мультиметром потрібно виявити місце розриву на дорожці. Мультиметр без проблем прозвонює дорожки.

На місце розриву потрібно покласти мідний провід так, щоб він з’єднав дорожку в місці розриву. Провід треба зафіксувати в цьому місці скотчем. Але я дам пораду, як це зробити простіше. Легше буде спочатку приклеїти провід скотчем приблизно у місці розриву, а потім рухайте провід на правильне місце, потираючі його через скотч.

У мене було два розриви, і ось як я заклеїв:

Готово. Збираємо клавіатуру назад.

1 Вподобання