Історія від D4rthS1d10u5, як він міняв терпомасту. Далі - його цитата.
Діло було в 2020 році, коли в мене був старий комп. Біс мене знає чим я тоді думав, але я вирішив замінити термопасту йому. О першій годині ночі.
Я розібрав пк, почав його чистити. Дійшло діло до процесора. Процесор - AMD Athlon II. З тим самим уїбанським радіатором і кулером які робили у 2009-2010 роках.
Відкрутивши кулер я спробував зняти радіатор але не вийшло. Я тягнув його як тільки хватало уяви, текстоліт плати тріщав як курва в Чорнобилі, мені було страшно зламати плату.
І тут радіатор від’єднується… Разом з процесором. А сокет залишився закритим. Я почергово дивлюсь то на вирваний процесор, приварений термопастою до радіатора то на материнку з закритим сокетом. Подумав - мля, краще повернути, вранці розберуся. Відкриваю сокет але хуй там - радіатор заважає проц помістити.
Як я не намагався відірвати проц від радіатора - ніц не працювало, тільки ноги йому погнув. Я у відчаї облишив процесор і почав думати що ж з цим робити.
І тут мою увагу привернув кусок графіту який в тролейбусних контактах використовують. Він був такої ідеальної форми для моєї задачі що моя запалена шизосвідомість одразу винайшла спосіб.
Взявши молоток, радіатор і цей кусок графіту я приклав графіт до процесора, паралельно радіатору і почав їбашити молотком. За два-три удари процесор відвалився і впав на килим, погнувши ще більше ніжок.
Я не спішив підіймати процесор, хай постраждає трохи, паскуда. Відчистивши радіатор від термопасти я відклав його, підняв процесор і теж його почистив. Лиш потім я взяв маленьку викрутку і почав одна за одною вправляти йому ніжки. Зробивши грубе виправлення я взяв металеву лінійку яка була досить тонка щоб нею можна було вирівняти одразу рядок ніжок. Так би мовити полірнувши лінійкою я повернув процесор до сокета, побачив що стає він на ура і усвідомив дуже страшне - термопасти немає.
Зібравши пк назад я ліг спати. Вранці придбав термопасту і замінив нормально. Однак після цієї історї комп почав грітись до 90-96 градусів і вимикатись, тому я хутко придбав новий пк. Отака хуйня малята.